5. 11. 2015.

WC - kupatilo

WC - kupatilo

Uglavnom je napisano razmišljanje.
U prizemlju je trebao biti WC ali smo mu dodali tuš kabinu pa je to postalo mini kupatilu. Pre postavljanja grejanja i završavanja hidro i termoizolacije morali smo tačno odrediti mesto odvoda. Da bi tačno odredili te stvari moramo se odlučiti kakav ćemo vodokotlić i WC šolju. Na početku smo hteli da prođemo jeftinije ne mareći za estetiku pa smo se odlučili za običnu WC šolju i vodokotlić. Kasnije vidim da ima za 5-6.000 dinara skuplje vodokotlić za mokru ugradnju i podnu WC šolju. Eto, da ne zanemarimo skroz estetiku. Kupimo lavabo, šolju, dasku i kažemo koji ćemo vodokotlić i dođe vodovodar komšija Vlado i svi planovi propadnu :). Vodokotlić za mokru ugradnju mora visinski u milimetar tačno da ima izlaz ali tamo nam prolaze vodovodne cevi. Predlog je bio da napravi luk sa vodovodnim cevima ali nisam pristao jer će biti problem ispustiti vodu iz cevi. Na kraju pristanem na Geberitov vodokotlić za suvu montažu i naravno uz njega će da ide konzolna WC šolja a najjeftinij modeli nam se ne sviđaju. Cena se bespotrebno utrostručila ali stvarno kada već pravimo da nam sve bude kako želimo onda sam progutao i ovaj trošak. Umesto 10,000 dinara tu će da ode 30-40,000 dinara.
Odvode sam drugačije stavio nego u projektu. Uz lavaboa ide u protočni podni slivnik kako zbog podnog grejanja ne bih dolazio u situaciju da voda iz sifona ispari i da u WC-u budu neprijatni mirisi iz kanalizacije. Hteo sam tzv. suvi slivnik ali me je vodovoar odgovorio rekavši da on dobro radi u idealnim uslovima ali se vrlo lako zaglavi, izgubi balans i ne zatvara. Svakako je protočni proverno i dobro rešenje pa nisam puno razmišljao.
 


Нема коментара:

Постави коментар

Shiedel dimnjak - gradnja kuće

Schiedel dimnjak - gradnja kuće Danas je završen Schiedel dimnjak 8,66 metara.  Cena materijala 63.000 ili 540e. Majstori su uglavnom pr...