08.05.2018.

Gradnja kuce - potkrovlje

Potkrovlje - plafon i malterisanje

Evo malo nešto i da napišem. Nisam dugo imao volje.
Početkom prošle godine )januar 2017) majstor iz komšiluka započeo je malterisanje i gips plafone.
Naišao je jedan hladan talas kada je temperatura noću bila -15, pa i -20, a danju jedva -5*C.
Radovi su stali a to je ujedno bio i test za TP. Bez problema je grejala kuću na 23*C iako nema spoljašne izolacije, a na ploči je bilo 4cm stiropora i ponegde staklene vune. Taj mesec je struja bila oko 15,000 dinara i na granici crvene zone. Da sam imao dvotarifno brojilo onda bi račun bio oko 11.000. Jedino nisam bio zadovoljan jer je pištala TP a to ću u narednoj temi.
Da se vratim na malterisanje.
Rečeno mi je da će trajati 5 dana, a trajalo je 2 meseca. Vrlo neozbiljno. Kažu da će doći u 7 i ja ustanem, a dođu u 10. Lučne prozore je trebalo uvući unutra jer se nisu mogli otvoriti zbog lukova i to će kao oni srediti. Sredili jedan, a drugi ja. Što se tiče samog malterisanja nije loše određeno. Moler je posle radio jednu sobu i stepenište i kaže da je dobro omalterisano.
Cena 3e, 175m2 i oko 200e materijal.

Spušteni plafoni... ukratko.. nisam u Subotici mogao da nađem sidra od 28cm jer niko ne stavlja toliko izolacije pa sam naručio iz Beograda. Rad je bio 5e/m2. Bolje da sam tražio 4e bez bandažiranja jer me popravke dodatno koštaju. Išao sam 30cm staklene vune na kosim delovima, a na ravnim 40cm. Kao rezultat toliko debele izolacije imam da je u potrovlju bilo hladnije nego u prizemlju i prošlo leto je bilo dosta toplije od proseka, kao i što je zima bila hladnija.
Izašlo me je oko 17e/m2 i u kupatilu još nisam stavio jer bih prvo dimnjak da prođe.
Osim lošeg bandažiranja ima i par grešaka na spoju zida i gipsa gde na 1 metar dužine ima stomak od 1cm i više. Generalno nije loše prošlo sem što je trajalo mesecima. Bolje da sam uzeo ekipu koja bi to uradila za 2 nedelje.
U međuvremnu sam napravio i malu šupu i evo upravo radimo fasadu.

A palo je i jedno more sa dve naj osobe na svetu! :) Bez njih ništa ne vredi.

Нема коментара:

Постави коментар