18.12.2016.

Gradnja kuće - potkrovlje grejanje i košuljica

 Potkrovlje grejanje i košuljica 

Iako mi nije bio plan da to radim ove godine ali javila mi se potreba za još jednom sobom. Iako je dnevni boravak 40m2 tu mi je i radni deo i tu spavamo.
Sin Uroš uskoro puni godinu dana i jako je teško raditi u istoj sobi gde je i on.
Zbog toga smo odlučili da ipak sredimo jednu sobu u potkrovlju koja je inače spavaća a preko dana će meni biti radna. Ali ne može samo jedna soba da se sređuje :), mora i dve manje i hodnik. Praktično smo krenuli u sređivanje 3 sobe i hodnika i garderober i kupatilo će pričekati ako se ne predomislim u međuvremenu.
Ukupna površina koja se sređuje je 65m2.
Grejanje, Marko Kujundžić (Pipe mont) i šogor Slavko. Materijal i rad 10e/m2 i još su za 10,000 dinara postavili sušač-radijator u WC-u u prizemlju. Nisam se ništa petljao niti razmišljao niti proveravao. Neću da ih pljujem jer znam da Marko prati blog. Šalim se. Sve super urađeno za jedan dan i ima moje preporuke. Posvećen mu je samo jedan pasus jer sam imao puno povrenje kako će biti urađen posao i uopšte se nisam posvećivao grejanju potkrovlja i nisam ništa razmišljao. Urađeno je da nisam ni osetio...

Mnogo veće muke mi je košuljica pravila. Kako sve to odraditi da prođe što bolje jer treba nositi na sprat materijal, trajaće barem 2 dana, treba organizovati društvo.... I Madžar da bi se otarasio svoje muke jer bi on trebao raditi košuljicu preporuči mi mašinsku košuljicu. Došao je sa izvođačem Mlađom da vidi šta treba da se radi i ispostavilo se Mlađu znam iz detinjstva ali se nismo videli godinama. Radi ključ u ruke i ima sve što mi treba i plaćanje po dogovoru. Eh što ranije nisam saznao da se on bavim tim stvarima. Pola muke bi mi rešio. Jeste da se nismo videli godinama ali u detinjstvu je ostavio dobar utisak i takvi ljudi se ne kvare.
Pozvao je ekipu iz Novog Sada da odradi košuljicu. 3e rad plus 3e materijal. Stigla frakcija na vreme ali loša sa dosta kamenčića. Pa dok nisu došli radnici da proseju... prošlo 4 sata i posle toga za manje od 4 sata je odrađena košuljica.
I opet sam zadovoljan kako je odrađeno mada nisam detaljno gledao, videćemo kada dođe laminat.

Planiram sa Mlađom da nastavim sve preostale radove.. jedino što je prezauzet.
Odmah početkom sledeće godine planiram da stavim spuštene plafone u potkrovlju sa 30-35cm izolacije i da se sredi struja i da se omalterišu sobe.

Za sledeću godinu ću verovatno samo ogradu a za fasadu ću da razmislim i ostaje mi dimnjak, kupatilo gore. Započeo sam i manju šupu 2,5*4 metara + 4 metra nadstrešnice. 

I da se na kraju osvrnem na ovu godinu.
Najbolja godina u našim životima. Dobili sam sina Uroša i to je dovoljan razlog i sve ostalo je u drugom planu. Oko kuće je sve manje više išlo po planu i sledeće godine će praktično 90% biti završeno. Na poslu i pored svih ometanja Uroša uradio sam ono šta sam planirao. Moglo je i bolje ali posle zadnjih par godina stagniranja ova je super. Za sledeću se nadam da će biti još bolja. Krenuo sam malo i sportom da se bavim i preporodio sam se.


6 коментара:

 1. Divno izgleda! Volim kad je ovaj prostor prostran, jer cesto izgleda skuceno!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Da, kako ga polako radimo sve je lepsi i sve je veci :)

   Избриши
  2. Obavezno okacite nove postove kako radite. Redovno gledam i pratim, mislim da ce biti izvanredno kad se zavrsi.

   Избриши
  3. Pozdrav Nikola. Sada su malo stali radovi zbog ovog velikog minusa. Struja u potkrovlju je skoro gotova. Poceo sam sa malterisanjem ali je hladno jako. Onda da bih barem nesto nastavio sa radovima zapoceta je izolacija plafona potkrovlja ali vec dve nedelje cekamo da dodju sidra od 27c za kontrukcija. To sam jedva nasao jer u skoro svim prodavnicama nisu ni culi za tako nesto. Nisam bas mogao da verujem da niko ne stavlja vise od 20cm izolacije a ja idem sa 30. Razlika izmedju 20cm i 30cm izlacije je 1500 i 1900e za celo potkrovlje.

   Избриши
 2. Vlado, molim te ako bi mogao da dobijem broj momaka koji su ti radili košuljicu. Gradim kuću pa bi ih angažovao. Da li si zadovoljan kako su uradili?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. https://www.facebook.com/MDSgradnja/

   Nisam detaljno proveravao jer me ta provera svakako ceka pre postavljanja laminata ali sam generalno zadovoljan.

   Избриши