18. 8. 2014.

Gotova prva ploča

Prva ploča

U subotu smo završili prvu ploču. Fert gredice su stigle u ponedeljak, kasnije nedelju dana. Mene neko kašljanje uhvatilo i drži me više od dve nedelje. Bio sam i par dana na bolovanju. Veći deo posla sam prepustio Aci, bratu Saši, Duletu i Boći - bratovljevom drugaru. Fert gredice su bile postavljene za 2 dana. Mreža i sitnice za jedan dan. Ozbiljnije šalovanje sam prepustio majstoru Mihajlu koga sam slučajno upoznao dok sam prolazio pored jednog gradilišta i nije mi puno trebalo da vidim da radi dobro. On je šalovao jednu gredu 30e, terase sa zidanjem po potrebi po 75e, oko dimnjaka šalung i grede isto 30e. Primio se i stepenice da šaluje ali nije stigao, 7e po stepeniku. Baš mi se svidelo kako radi i  i pozvao sam ga da razvlači beton za ploču a verovatno ću da mu prepustim i ostatak radova. Za razvlačenje ploče 85m2 je tražio 70e. To mi je bilo puno ali ... ali neki majstor je bio potreban na gradilištu i ako se pogleda kolika je cena po m2 onda nije skupo. Za naše radove nije našao nikakve zamerke.
Fert gredice nisu bile baš prave niti su monte sve iste dimenzije pa je bilo ne velikih problema kod uglavljivanja. Podupirači su postavljeni na 1,6m pa se u toku izlivanja ispostavilo da nije dobro i između dve mešalice za 10 minuta smo postavili pomoćne grede i to zahvaljujući Miroslavu iz stovarišta Dakriso jer su podupirači stigli za 5 minuta. Na jednom mestu kroz rubu je 1/4 kubika procurilo i to je brzo sanirano. Već u podne je bilo sve gotovo. Trebala su još dodatna 2 kubika zbog toga što je monta od 14cm 13cm visoka i nešto je otišlo u to saće od monte. Sve sa šalovanjem stepenica, betonom, 2m3 gredi što ću kasnije iskoristiti za krov me je koštalo 3500e. U okviru plana je.
Ovaj deo je ne znam zbog čega bio najstresniji. Sve je išlo glatko i po planu ali opet nisam spavao. Opet pravim pauzu. Dule će da sredi dvorište, da napravi stubove za ogradu, boks za psa a Mihajlo će da završi stepenice.










3 коментара:

  1. Анониман8/19/2014

    Da li si zadovoljan brzinom izgradnje i koji je rok zavrsetka?
    Usput bih hteo da postavim jedan link koji je slican tvom, s tim sto je covek vec izgradio kucu i detaljno je opisao radove i cene.
    http://ficha007.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gradim u etapama kada skupim snage i kada sve organizujem. Ne zurim. Cilj za ovu godinu mi je da kuce bude pod krovom. Zavrsne radove kako bih mogao da se uselim planiram sledece godine a sve komplet da bude planiram za dve godine. Taj blog sam procitao i koristim savete sa tog bloga. Jedino sto je on za grube radove pogodio cenu a ja idem deo po deo i to uglavnom sam uz pomoc prijatelja.

      Избриши
  2. Анониман8/19/2014

    Mnogo dugo planiras izgradnju kuce, verujem da je finansijski, a i fizicki naporno.
    U svakom slucaju, srecno.

    ОдговориИзбриши

Shiedel dimnjak - gradnja kuće

Schiedel dimnjak - gradnja kuće Danas je završen Schiedel dimnjak 8,66 metara.  Cena materijala 63.000 ili 540e. Majstori su uglavnom pr...