15. 3. 2014.

Bušenje bunara

Bušenje bunara

Danas smo bušili bunar. Trebao sam da obezbedim dvoje kolica peska i pola kubika frakcije kec. Bušenje bunara do 40 metara košta 200e a svakih metar preko košta još 5e. Buše do 60-80e. Vodu smo našli na 10-12m i na 25 metara. To su dva tanka sloja vode slabog kapaciteta. Posle je naišao na 35 metara i tu je postavio filtere. Ispirao je sat vremena i voda je bila bistra. Na meni je ostalo da sutra stavim frakciju oko cevi tako što ću pustiti vodu oko cevi i supati frakciju. Bušenje je počelo u pola 8 ujutro a završeno je ispiranje u 13 časova.
Sve ukupno me je koštalo oko 220e.
Voda se podigla na 2,5 metra što je dobro ali će biti problem kada budem pravio šaht jer želim da se samo poklopac vidi što znači da će mi trebati 2,5 metra da idem u zemlju. To ću još da vidim.

Bunarđžija Atila mi je preporučio opremu koju da ugradim.

1. Pedrollo samousisna pumpa od 1,1 kW
2. Usisna korpa 1 col
3. Spojnica 1 col
4. 10m alkatan 1 col
5. Lakat 1 col
6. 150 litara rezervoar.

Pumpa košta oko 18,000 dinara a hidroforska posuda oko 100e.
Kupio sam i poklopac sa ramom za 1500 dinara.
Ne treba mi filter za pesak ili bilo šta drugo mada bih stavio radi sebe.



PS. Dobio sam ponudu za crep Mediterran Danubia Resistor. Crep je betonski, celim svojim presekom je u crnoj boji i ima garanciju da se mahovina neće uhvatiti narednih 30 godina i da će ostati totalno nepromenjen. Njihov inženjer mi je izračunao sve u komad. Crep košta 70 dinara umesto 110 koja je fabrička cena sa prevozom. Ide 10 komada u m2. Veoma kvalitetan crep, skup ali popust me je privukao. Sam crep košta ukupno 1250e sa popustom ali sa svim ostalim dodacima ukupna cifra ide na 2700e. Tu su snegobrani, ventilacioni crepovi itd koji nisu obavezni a minimalno šta mi treba košta 2350e. Grubo sam računao da ću dati oko 2000e na tu opremu ali sam se zeznuo kod  Eco Roll-a koji je 350e. To je neka folija koja ide ispod slemena. Nisam imao predstavu da to toliko košta. Ono što sam primetio da fabrike konkurišu sa cenom crepa u prvom planu jer niko ne računa te dodatke a onda uzimaju zaradu na tim dodacima. Svejedno, razlika nije velika i uzimam crep dok ne prođe akcija.
U poređenju sa kontinentalom ovo je 700 din/m2 a kontinental 800 din/m2, mala Kikinda 650 din/m2,  velika Kiknda 600 din/m2. Svi ostali jeftini crepovi su oko 600 din/m2 ali se ne mogu porediti po kvalitetu. Sam crep me ispadne skuplje 200e nego neka mnogo lošija klasa. Dodaci su skuplji ali opet kvalitet... Naručujem crep ... :)

17 коментара:

  1. jel moze neki kontakt telefon od coveka sto busi te bunare

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман4/10/2014

    Ako je Atila iz Subotice onda 0655053803

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман2/23/2015

    Atila iz Subotice. Postiji sajt:
    www.busenje-bunara.com

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман10/06/2015

    da da, busi on bunare, u panonskoj nizini ... zvala sam ga ... krupanj nedolazi u obzir, nece na kamenita podrucja ... zaba mu ga :) .... pozdrav Tatjana

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман11/21/2016

    Ciji je to crep sto si ga uzeo,ko je proivodjac?? I jel moze neka slika crepa? Kako si zadovoljan nakon oog proteklog vremena sa crepom,jel se pokazala neka mana?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. http://gradnjakuce001.blogspot.rs/search/label/crep
      Proizvodjac crepa je Terran a tip je Danubia.
      Sa crepom sam zadovoljan i nisam nasao ni jednu manu sto se tice koriscenja. Sto se tice majstora i ugradnje bilo im je nezgodno setati po krovu jer je klizav i strim i jos je uglavno padala blaga kisica. Bilo im je teze seci taj crep i bilo je puno ukrajanja. Sto se tice cene sam crep po m2 nije ispao tako skup ali svi ostali dodaci su kostali koliko i crep i to mi je bilo skupo u odnosu ne kanjiski. Ipak ove "mane" nije samo do izbora crepa nego je i krov takav da je strm, ima puno ukrajanja i puno dodataka. Sam crep je vrlo talasast i ja sam stavio samo zastitnu trako kod ventilacije a trebao sam cesalj i to moram naknadno da stavim.
      Crep savrseno dihtuje i nisam primetio da prokisnjava. Sto se tice izgleda on jos uvek izgleda kao nov i to ocekujem da se ne promeni ni narednih 20 godina. Ono sto pricaju da je tezak nije istina jer ispadne samo 2-4kg tezi po m2 nego glineni tj 45kg po m2. Ovaj crep ne upija vodu pa je tokom kisnih perioda i laksi krov.

      Избриши
  6. Анониман10/18/2017

    Pozdrav. NAdam se da je kuca pri kraju. Interesuje me kako funkcionise bunar...ta cifra mi je ekstra povoljna, pa radja sumnju u funkcionalnost. Doduse kod bunara sam video najekstremnija odstupanja u ponudama kopanja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozdrav. Trenutno sredjujem stepenice. U potkrovlju ostao laminat i kupatilo da se sredi a spolja fasada i plocice na terasi i ulazu. Bunar funkcionise dobro jer imam mali vocnjak i travnjak oko 600m2 koji sam letos svaki dan zalivao. Ako se bunar pravi za toplotnu pumpu onda ima nedovoljan protok. Drugi problem je sto sam poslusao bunardziju i stali smo na 35m a trebao sam ici barem na 70m. Voda nije za pice.

      Избриши
    2. Fasader uzo 1000 e sa frednosti alata od 100 e dok bunardjija koji vrsi esplataciju vode da bi se ljudi kupali 500 e pa ko tu koga jebe

      Избриши
  7. I mene otkacio Atila nece okolina Pozarevca!

    ОдговориИзбриши
  8. 250 e bunar pa taj koji radi za te pare neka se ubije e budale krecenje kuce je 1000 e . Budale se i za burek prodaju .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ajde bre dosadan si ko ona stvar. Na svim klipovima i forumima kenjaš o bunarima da se buše jeftino. Svako neka buši kako mu se isplati, šta tebe briga.

      Избриши
  9. A što, jel ti krivo...ja kuću napravim za 5 hiljada...ti hoćeš da je krečiš za hiljadu...e pa nećeš.

    ОдговориИзбриши
  10. A što, jel ti krivo...ja kuću napravim za 5 hiljada...ti hoćeš da je krečiš za hiljadu...e pa nećeš.

    ОдговориИзбриши
  11. Ima li neko ko hoce da busi i okolini pozarevca?

    ОдговориИзбриши
  12. Potreban mi je dobar rašljar , dali vi poznajete nekog ?

    ОдговориИзбриши

Shiedel dimnjak - gradnja kuće

Schiedel dimnjak - gradnja kuće Danas je završen Schiedel dimnjak 8,66 metara.  Cena materijala 63.000 ili 540e. Majstori su uglavnom pr...